Az OTP-re panaszkodott a legtöbb ügyfél, a feketelista élén mégis más áll!

Magyar Nemzet2010. január 15. 08:47

A pénzügyi felügyelethez érkező panaszok egy év alatt megháromszorozódtak, az ügyfelek többségének a követhetetlenül változó törlesztőrészletekből lett elege. Méretéhez képest az AXA Bankra panaszkodtak a legtöbben, szakértők szerint a magatartási kódexet bojkottáló pénzintézetet megleckézteti a felügyelet - írja a Magyar Nemzet.

A bankok és a pénzügyi vállalkozások tevékenysége miatt rengeteg ügyfélpanasz érkezik a PSZÁF-hoz. 2009 harmadik negyedévében 68,2 %-kal többen fordultak a felügyelethez, mint egy évvel korábban. A negyedéves statisztikák szerint az ügyfelek 1747 alkalommal nehezményezték a bankok tevékenységét.

A legtöbb panasz az OTP Bankot érte, tevékenységüket 404 esetben kifogásolták az ügyfelek, őket követi a Raiffeisen Bank, harmadik helyen az Erste található. Az összehasonlíthatóság kedvéért a listát úgy állították össze, hogy figyelembe vették a bankok piaci részesedését, ügyfélszámát.

A pénzügyi vállalkozásokkal szemben 496 megkeresés érkezett, ami az előző évi adat négyszerese. A legtöbb panasz a hitelezéshez kapcsolódott, az ügyfelek leggyakrabban a törlesztőrészletek emelkedése miatt elégedetlenkedett.

Címkék: