Figyelj oda a pénzedre! - takarékos tippek az új évre

Pénzcentrum2009. december 29. 13:02

Lassan vége a karácsonynak, a vásárlási láz azonban nem csillapodik, sokan az ünnepek után is megrohanják az üzleteket, nagy leértékelések, "jó fogások" után kutatva. A Budapest Bank adott néhány tanácsot az ésszerű költekezéshez.

1. Vessük össze, hogy eredetileg mennyi terveztünk költeni ajándékokra, fenyőfára, a karácsonyi és a szilveszteri menüre - és valójában mennyi pénzt adtunk ki. Nézzük meg, hogy mely tételekkel nem számoltunk, hol költekeztünk túl; így a következő évben már előrelátóbban, pontosabban tervezhetünk.

2. A hitelkártyával vásárlók számára január közepétől elérkezik a visszafizetés határideje is, ezért különösen fontos, hogy az év eleji számlák rendezgetése során ezt se felejtsük ki a sorból.

3. Ha kicsit többet költöttünk, mint amennyit megengedhettünk volna magunknak, a hitelkártyák szinte mindegyike lehetőséget ad a költések részletekben való törlesztésére. Ebben az esetben azonban a vásárlás napjától számított kamat terheli költéseinket. Így ha lehet, igyekezzünk költéseinket teljes egészében visszafizetni a bank által meghatározott határidőig, így a kártyánk által nyújtott esetleges kamatmentes periódust is ki tudjuk használni.

Címkék: