Hihetetlen! Kaszinózásra ad kölcsönt a megmentett bank!

Pénzcentrum2009. március 23. 12:30

Miközben a sajtó, a szabályozó szervezetek, és a politikusok világszerte egyaránt a felelős költekezésre próbálják meg rábírni a lakosságot, az állam által megmentett - és mostanra nagyrészt állami tulajdonba került - Lloyds TSB hitelkártyája kaszinózásra is használható.

A bank által körbeküldött levél szerint a kártyatulajdonosok a hitelkeret ötven százalékáig vehetnek fel készpénzt, vagy végezhetnek készpénzhez kötődő tranzakciókat, mint amilyen a valutavásárlás, a szerencsejáték, vagy zsetonok vásárlása egy kaszinóban. A Lloyds az ilyen jellegű tranzakciókért 24,9 százalékos éves kamatot számol fel - miközben a brit alapkamat mindössze fél százalék.

A munkanélküliséggel és háztartási eladósodottsággal küzdő országban hamar kitört a botrány a hír hallatán, hiszen a legtöbben nem erre számítanának egy magát felelősnek kikiáltó pénzintézettől. A Lloyds szóvivője szerint azonban a szerencsjáték pusztán a készpénzforgalomhoz köthető tevékenységek egyike, melyért külön kamatot számolnak fel, ezért kellett feltüntetni az ismertetőben. Azt azonban elismerték, hogy tényleg úgy tűnhet, mintha bátorítanák az ügyfeleket az efféle tevékenységre.

Címkék: