A bíróság döntheti el, hogy uzsora-e a gyorskölcsön!

Magyar Hírlap2009. március 2. 09:15

A március elsején hatályba lépett uzsoratörvény alapján akár hároméves börtönbüntetéssel sújtható, aki ilyen tevékenységet folytat. Az uzsorázás ellen több kistelepülés polgármestere is harcol már egy ideje, célkeresztjükben több gyorskölcsönöket nyújtó szolgáltatót is találni.

A cégek főleg az ország szegényebb részein vannak kuncsaftjai, mondta Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere, aki úgy tudja, hogy a Baranya megyei Siklósbodony község 151 lakójának 189 gyorskölcsöne van.

A gyorskölcsönöket nyújtó cégek népszerűségének magyarázata egyszerű: olyanok is hozzájuthatnak készpénzhez, akik kevés jövedelmük miatt banki hitelre nem számíthatnak. Nem meglepő, hogy sokan jelentkeznek a reklámokban szereplő telefonszámokon.

Mali Zoltán már korábban jelezte, hogy a törvény életbelépése után azonnal feljelentik a Providentet, és fellépnek más szervezetek, közöttük a Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe tartozó Athlon ellen is.

A Provident új banki átutalások kölcsönt vezetett be, mely esetében százezer forintra 137 600 forintot kell visszafizetni.

Címkék:
leisztinger tamás,