Gyermekként utáltuk, felnőttként imádjuk: itt a hagyományos kelkáposzta főzelék recept

HelloVidék2020. március 12. 11:33

A hagyományos kelkáposzta főzelék egy megosztó étel, ez a kelkáposzta főzelék recept viszont segíthet közelebbről megismerni. A végén rájössz, valójában milyen finom ez a főzelék!

Mi jut eszünkbe először a kelkáposztáról? A kelkáposzta főzelék gyermekkorunk egyik réme volt mind színe, mind állaga miatt, és már a gondolatba is beleborzongtunk, hogy a konyhásnéni a tányérunkba szedi. Felnőttként már máshogy tekintünk rá: a kelkáposzta főzelék egy igazi egészséges, laktató étel, amit sokféle módon elkészíthetünk, szaftos sülthúsok mellett pedig mennyei köret válik belőle.

A kelkáposzta főzelék hozzávalói:

1 fej kelkáposzta

4 krumpli

3 gerezd fokhagyma

2 ek liszt

1 tk pirospaprika

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 3 000 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 64 021 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,68%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank (THM 10,83%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

1 tk köménymag

bors

olaj

Hagyományos kelkáposzta főzelék recept:

  1. Az alaposan megmosott, felszeletelt kelkáposztát és felkockázott krumplit főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és főzzük őket puhára körülbelül 30 perc alatt.
  2. Készítsünk rántást: hevítsünk olajat, majd tegyük bele a lisztet és pirítsuk aranybarnára, ezután adjuk hozzá a paprikát és a reszelt fokhagymát.
  3. Öntsük fel vízzel a rántást, majd keverjük a krumplis kelkáposztához, míg be nem sűrűsödik.
  4. Tálaljuk melegen, sülthúsok mellé

Címkék:
recept, gasztro, főzelék, káposzta, hellovidék, receptek, kelkáposzta,