Áll a bál a használt olaj leadása körül: sok vendéglátóhely fut most is a pénze után

Pénzcentrum2024. március 25. 19:44

Félévnyi használt olaj átvételét nem fizette még ki a MOHU sok vendéglátóhelynek. A csúszásokat a vállalat is elismerte, de azt mondta, már dolgoznak a hibák kijavításán.

Félévnyi használt olaj átvételét nem fizette még ki a MOHU sok vendéglátóhelynek –  írja a Telex egy vendéglátóhely tulajdonosára hivatkozva. Mint ismert, a MOHU - a Mol leányvállalata - tavaly júliusban vette át a hulladékgyűjtés egyes ágazatait egész Magyarország területén: a használt olajat is a vállalat gyűjti be, amiért cserébe pénzt ad a vendéglátóhelyeknek, a begyűjtött olajból pedig bioüzemanyagot készít.

"A koncesszió kezdete előtt több cég is foglalkozott a használt olaj elszállításával, sokszor a vállalkozó rögtön a helyszínen fizette ki a begyűjtött olajat, így félreszámolások sem voltak" – mondta a Telexnek egy vendéglátós, aki arra panaszkodott, hogy a koncesszió kezdete óta több hónapos késedelmet halmozott fel a MOHU a kifizetésekben. A lap forrása szerint nem elég a csúszás, az első két hónap után rosszul is számolt el vele a MOHU: eggyel kevesebb olajszállítást fizetett ki. A vendéglátós ezért levelet írt a cégnek, és háromszor is próbálta jelezni a problémát, de csak ügyintézőtől ügyintézőig küldték.

A MOHU által fizetett összegek kapcsán megjegyezte: egy hordó használt sütőolajért a MOHU 6350 forintot fizet, a központosítás előtt viszont 10 668 forintot kapott. Azaz most majdnem 40 százalékkal adnak kevesebbet neki.

"De még ezt sem utalják át” – tette hozzá az étterem-tulajdonos.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Telex megkereste az ügyben a MOHU-t, ahonnan a lap azt a választ kapta, hogy

a használt sütőolaj ára a nemzetközi piacot követi, ahol jelentős csökkenés történt tavaly nyár óta, ezért ad kevesebbet a vállalat az olajért. Emellett azt is megírták, hogy a számlázással kapcsolatos kezdeti hibákat, elakadásokat javítják, és partnereik hamarosan megkapják a kompenzációt.

Címkék:
energia, vendéglátás, gazdaság, olaj, kifizetés, használt, sütőolaj, MOHU Mol,