Vágóhídra ment kedden a forint: rég látott mélységekben az euró árfolyama

Pénzcentrum2024. március 12. 18:40

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Jelentős mértékben gyengült a forint a főbb nemzetközi valutákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Az euró árfolyama a reggel hét órakor jegyzett 394,70 forintról 399,46 forintra gyengült 18 óra környékére, de napközben a 399,77 forintot is megjárta.

A frank jegyzése a reggeli 411,27 forintról 416,80 forintra zuhant, míg a dolláré 360,67 forintról 366,04 forintra süllyedt.

Az euró jegyzése a reggeli 1,0936 dollárról 1,0913 dollárra erősödött.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hogy a forint árfolyama 400 forint közelében járt, annak több oka is van. Egyrészt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kijelentése szédítette meg, miszerint az infláció a magyar gazdaság szempontjából most másodlagos, az export és a növekedés nagyobb probléma, az idei 4 százalékos GDP-bővülés nem realitás. 

Emellett vélhetően az is rántott egyet a forint árfolyamán, hogy kiderült, az Euópai Parlament az Európai Unió Bírósága elé viszi az Európai Bizottságot a Magyarországnak felszabadított 10,2 milliárd eurós kifizetés miatt, hiszen ezzel nem járt el felelősen az uniós adófizetők pénzével.

 

Címkék:
árfolyam, euró, forint, deviza, gazdaság, forintárfolyam,