Váratlan bejelentés jött Matolcsy Györgytől: mire készül az MNB elnöke?

Pénzcentrum2024. február 28. 08:59

Új rendeletet adott ki Matolcsy György arról, ki helyettesítheti távollétében. Így mostantól csak Virág Barnabás jegybanki alelnök, az ő távollétében pedig Kandrács Csaba alelnök adhat ki rendeleteket, ha Matolcsy távol van. Korábban Virágot még Patai Mihály helyettesítette.

Kizárólag Virág Barnabás jegybanki alelnök, az ő távollétében pedig Kandrács Csaba alelnök helyettesítheti Matolcsy György MNB-elnököt, adhat ki helyette rendeletet, ha távol van - derült ki a Magyar Közlönyből. Ezzel hatályát veszítette Matolcsy korábbi rendelete, amely szerint Virág Barnabást még Patai Mihály helyettesítette, és őt követte a sorban Kandrács Csaba. Sőt, korábban az MNB elnökét Patai Mihály, távollétében Kandrács Csaba helyettesíthette.

A Portfolio tavaly ősszel írt arról, hogy személyes ellentét alakult ki Matolcsy György és korábbi legfontosabb bizalmi embere között, Patai Mihály alól el is kezdték kiszervezni feladatköreit. A portál emlékeztetett rá, hogy Matolcsy korábban lakását is az alelnöktől bérelte.

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Címkék:
mnb, jegybank, gazdaság, rendelet, magyar nemzeti bank, magyar közlöny, matolcsy györgy, virág barnabás,