Itt a friss lista: fontos területen előzzük Európa jelentős részét

Pénzcentrum2024. január 26. 09:55

2023-ban Magyarország a 11. helyen végzett az OECD-országok adórendszerét évente rangsoroló Tax Foundation listáján. A hazai adózási rendszer jelentős fejlődésen ment át az utóbbi években.

Magyarország tavaly a 11. helyre került az OECD-országok adórendszerét évente rangsoroló Tax Foundation listáján – írja a vg.hu. A hazai rendszer sokat fejlődött az utóbbi években – a munkát terhelő adók súlya csökkent, a fogyasztási típusú adók részaránya nőtt miközben jelentős lépések történtek az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében.

Az adópolitikával foglalkozó amerikai kutatóintézet, a Tax Foundation az úgynevezett nemzetközi adó-versenyképességi index alapján állítja össze a listát, melyet tizedik éve Észtország vezet, második helyen pedig Lettország áll.

A 38 országot vizsgáló lista végén Kolumbia és Olaszország áll. A visegrádi országok közül csak Csehország teljesített jobban Magyarországnál (5. helyen) – Szlovákiát (12. hely) és Lengyelországot (33. hely) előztük a rangsorban, ahogy több más európai államot is (Ausztriát, Németországot, Svédországot).

Címkék:
magyarország, csehország, szlovákia, olaszország, oecd, lengyelország, lettország, adózás rendje, észtország, kolumbia,