450 milliárd forintot költhet pluszban Nagy Márton minisztériuma: mire kapta az extra összeget?

Portfolio2024. január 10. 08:33

Egy rövid, hétfőn megjelent kormányhatározatból lehetett megtudni, hogy a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium 450 milliárd forinttal lépheti túl egyik költségvetési kiadási sorát – szúrta ki a Portfolio.

A Kormány 1001/2024. (I. 9.) Korm. határozata a GFM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok forrásjuttatásai kiadási előirányzat túllépésének jóváhagyásáról címmel jelent meg hétfőn egy, Orbán Viktor által is aláírt határozata. Ez pedig az NGM egyik kiadási előirányzatát 450 milliárd forinttal emeli meg. A határozat ráadásul feltünteti a felelősöket is: Nagy Mártont, illetve Varga Mihályt. A határidő pedig a felmerülés ütemében van meghatározva.

Mindez arra utal, hogy a kormány már készíti elő a Budapest Airport megvásárlásához szükséges pénzügyi és technikai módosításokat az idei költségvetésben, hogy a jelentős kiadáshoz szükséges fedezet a gyakorlatban és papíron is rendelkezésre álljon. Azt már tavaly év végén jelezte az illetékes tárca, hogy a Budapest Airport visszavásárlása érdekében sikeres vagyonértékesítéseket hajtott végre, három ügylet pénzügyi zárásával közel 270 milliárd forintos bevételre tett szert a kormány.

Címkék:
kormány, Budapest, gazdaság, budapest airport, milliárd, reptér, airport, ferihegy repülőtér, reptér budapest,