Visszaszóltak a horvátok Hernádi Zsoltnak: nem használják ki Magyarország helyzetét

Pénzcentrum2024. január 5. 08:44

A horvát olajvezetéket üzemeltető cég szerint minden felhasználó számára biztosítják az egyenlő bánásmódot, a felekkel pedig a csővezetékben meglévő részesedéseik alapján szerződnek. Ezt azt követően közölték, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér azzal vádolta a horvátokat, hogy kihasználják Magyarország kiszolgáltatott helyzetét, magasabb tranzitdíjat kérnek.

A horvát olajvezetékeket üzemeltető Janaf nevű cég visszaszólt Hernádi Zsoltnak, miután a Mol-vezér többek között azt mondta, a horvát kőolajszállítási költség négyszerese a méltányos piaci árnak, a horvátok visszaélnek Magyarország kiszolgáltatott helyzetével. Hozzátette: Szlovákiát és Csehországot is megsarcolják azért, mert tengerparti országként megtehetik. Magyarországnak emiatt továbbra is 60-65 százalékban orosz kőolajat kell feldolgoznia.

A vállalat visszautasította Hernádi vádjait: mint közölték, minden felhasználó számára biztosítják az egyenlő bánásmódot, a felekkel pedig a csővezetékben meglévő részesedéseik alapján szerződnek, nem az alapján, hogy melyik jogi személyről van szó.

Hangsúlyozzuk, hogy a Janaf és a Mol-csoport régóta fennálló partneri viszonyt ápol, és hogy a Janaf biztonságos és megbízható partner, amely hozzájárul Magyarország és Szlovákia stabil olajellátásához

– áll a közleményben.

Felkérjük a Mol-csoportot, hogy használja ki a Janaf szállítási kapacitásait, amelyek teljes mértékben garantálják mindkét finomító minden igényének kielégítését

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– tette hozzá a Janaf vezetése.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
horvátország, magyarország, mol, gazdaság, olaj, hernádi zsolt, olajfinomító, kőolaj,