Bemondta Orbán Viktor: erre fordítják a most feloldott, 10 milliárd euró uniós forrást

Pénzcentrum2023. december 15. 07:55

Várhatóan valóban a pedagógusok bérének emelésére megy majd az uniós forrás legalább egy része - erre lehet következtetni a friss miniszterelnöki interjúból.

A magyar gazdaság az EU-s források nélkül is vígan megvolt, mert annak ellenére is sikerült javítani a teljesítményen, hogy csak most oldják fel a források befagyasztását - erről beszélt ma reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök azt mondta, hogy jövőre várhatóan 5-6 százalék lesz az éves infláció, a növekedés is az egyik legjobb az unióban, tehát ez is azt mutatja, hogy bár az EU-s pénzeknek szerinte már rég meg kellett volna érkezniük, a magyar gazdaság volt annyira erős, hogy ennek a hiányát is elviselje. Szavai szerint ahogyhogy korábban meg is ígérték, valóban a pedagógusbérek fejlesztésére megy majd a források egy része.

Persze azért ha pénzt kapunk, az elől nem kell elugrani, mert hiszen ami jár, az jár. Abból majd eldönthetjük, hogy mekkora rész megy pedagógus-béremelésre, mennyi megy a kisvállalkozások fejlesztésére, és mennyi megy energetikai korszerűsítésre

- fogalmazott Orbán Viktor, amikor erről kérdezték.

Címkék:
Orbán, pedagógus, gazdaság, eu, uniós támogatás, miniszterelnök, orbán viktor, pedagógus béremelés,