Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor: erről kérdezhetik hamarosan a magyarokat

Pénzcentrum2023. október 27. 07:50

Orbán Viktor miniszterelnök élő interjút ad a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorban. Brüsszelből, az EU-s csúcstalálkozóról jelentkezett be. Beszélt az EU-s költségvetésrő, az új nemzeti konzultációról és a csok pluszról is.

Mint Orbán Viktor elmondta, a múlt éjjel az EU-s költségvetés részleteit tárgyalták meg késő éjjelig. Az előterjesztést visszadobták. 

Azok a konfliktusok, amelyek sok ezer kilométerre születtek innen, itt vannak most Európa utcáin. A miniszterelnök szerint kell egy világos stratégia, hogy mit akar elérni az EU ezzel a rengeteg pénzzel a következő években.

Az ukránok a fronton nem fognak győzni, és rossz stratégiát választott az unió. Most meg kell állni, és újra kell gondolni az irányokat. 

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be a miniszterelnök 10-11 kérdéssel, mely a kormánynak egy erős alapot nyújt majd a tárgyalások során. 

A csok pluszról Orbán Viktor elmondta,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő, úgy gondoljuk, a kormány legfontosabb feladata, hogy lehetővé tegye, az emberek vállalhassák a gyermekeket, amelyeket szeretnének. 

A falusi csok jól ment, de a városi csok iránti érdeklődés elapadt, mint mondta, ezért ehelyett újat kellett kitalálni. A kormány ezt több körben megvitatta, így az embereknek ismét érdemes számolgatni: 1-2-3 gyerek esetén komoly segítséget kaphatnak az otthonteremtéséhez.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címkék:
Orbán, magyarország, csok, miniszterelnök, orbán viktor, rádió, kossuth, orbán kossuth rádió, csok plusz,