Bejött az árcsökkentés az IKEA-nak: milliókat költöttek a magyarok ezekre a svéd bútorokra

Pénzcentrum2023. október 26. 17:32

Az IKEA az elmúlt évek egyik legjobb pénzügyi évét zárta – jelentette be Jon Abrahamsson Ring, az Inter IKEA Group vezérigazgatója.

Az elmúlt évek egyik legjobb pénzügyi évét zárta az IKEA. A pozitív eredményt a cég annak ellenére érte el, hogy alacsonyabb volt idén az értékesítési mennyiség.

Az IKEA 2023-as évét a megfizethetőbbé tétel jegyében töltötte és számos intézkedést tett annak érdekében, hogy az emberek könnyebben hozzáférhessenek termékeihez. Az anyagfejlesztés és a gyártás optimalizálása révén az IKEA továbbra is magas minőségű termékek tervezésére összpontosít, miközben alacsonyabb árakat kínál vásárlóinak. – tudhattuk meg Jon Abrahamsson Ring beszámolójából.

A 2023-as pénzügyi évben az ellátásiláncban található hiányosságok javultak, így az IKEA áruházakban a termékek jobban elérhetővé váltak. Ennek sikerét a logisztikai korlátok kezelésének és a készletgazdálkodás javításának köszönhetően érte el az IKEA a partnerekkel való szorosabb együttműködés révén.

A cég 2023-as pénzügyi éve, ami mindig szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tart 47,6 milliárd eurós árbevétellel zárult, amely 6,6%-os növekedést jelent a 2022-es pénzügyi évhez képest. 2022-ben 44.6 milliárd, míg 2021-ben 41.9 milliárd volt az IKEA teljes árbevétele, amely tartalmazza az IKEA termékek, élelmiszerek és szolgáltatások értékesítését is a 12 IKEA franchise partner által.

Címkék:
cég, IKEA, pénzügyek, gazdaság, pénzügy, legjobb, milliárd, termékek, ikea magyarország,