Súlyos a helyzet: kiderült, hány magyar állampolgár rekedt a Gázai övezetben

Pénzcentrum2023. október 18. 11:32

A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk – adta hírül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel, alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.

Loading...

A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak

- fogalmazott a tárcavezető.

Címkék:
facebook, magyarország, gazdaság, magyar, konfliktus, izrael, külügyminiszter, külügy, palesztina, gázai övezet, gáza, fegyveres konfliktus,