Fegyverszünetet kért Orbán Putyintól: ezt válaszolta neki az orosz elnök

Pénzcentrum2023. október 18. 09:28

Sűrű napja volt tegnap Orbán Viktornak, többek között meg kellett győznie Vlagyimir Putyint, hogy legyen Ukrajnában tűzszünet. Nem sikerült.

Ma mindenkit egy kérdés foglalkoztat. Lesz-e tűzszünet Ukrajnában? Nekünk magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak. A válasz, amit az orosz elnöktől kaptam, a legkevésbé sem volt megnyugtató.

– közölte Orbán Viktor, miniszterelnök egy kedd este közzétett videóban. A kormányfő aznap délelőtt Hszi Csin-ping kínai, délután pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

Loading...

Érdekesség, hogy miközben Orbán Putyinnal tárgyalt, az uniós államfők rendkívüli videókonferenciát tartottak. Ez volt az első ilyen alkalom azóta, hogy kitört a fegyveres konfliktus Izrael és a Hamász között. A másfél-két órás beszélgetés célja az volt, hogy az országok megtalálják a közös álláspontot, az üzenetet, amit közvetíthetnek a Gáza kapcsán. A megbeszélésen ugyanakkor a magyar miniszterelnök nem vett részt, így országunkat az osztrák kancellár, Karl Nehammer képviselte.

Címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címkék:
gazdaság, ukrajna, putyin, tárgyalás, orbán viktor, izrael, háború, béke, palesztina,