Nem csitul az akkumulátorgyár-para: most éppen ez derült ki egy orbitális kiskapuról

Pénzcentrum2023. szeptember 25. 10:32

Nem vonatkozik az akkumulátorgyárakra az a kiskapu, mellyel elkerülhetők a környezetvédelmi bírságok.

Az Energiaügyi Minisztérium véleménye szerint nem vonatkozik az akkugyárakra az a kiskapu, mellyel elkerülhetők a környezetvédelmi bírságok – írja a nepszava.hu. Korábban ugyancsak a portál számolt be arról, hogy az ukrajnai háború miatti veszélyhelyzetre hivatkozva mentesítheti a kormány a büntetés alól a környezetszennyezés miatt egyébként szankcionálandó cégeket.

A szóban forgó rendelet értelmében nem kell üzembezárástól, bírságtól tartaniuk a kérdéses vállalatoknak, csupán elég, ha lebukásukat követően szerződésben vállalják a jogkövető magatartást. Felmerült, hogy a már hatályba is lépett rendelettel esetleg az akkugyáraknak is kedvezne a kormányzat.

A felvetést most közleményben cáfolta a Lantos Csaba vezette Energiaügyi Minisztérium.

A kormány szándékai szerint ez a szabály csak működő kohászati üzemekre alkalmazható. Akkumulátorgyárakra nem. Az ezzel kapcsolatos pontosítás a következő héten a Magyar Közlönyben megjelenik

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– írta a tárca.

Címkék:
bírság, akkumulátor, környezetvédelem, rendelet, kormányrendelet, gyárak,