Letöltendő börtönbüntetést kaphat Bige László: így döntött az ügyészség

Magyar Nemzet2023. augusztus 21. 20:46

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta Bige László vesztegetési ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – írja a Magyar Nemzet. Bár a bíróság pár hónapja nem jogerősen felmentette, a döntéssel az ügyészség nem ért egyet. 

A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – írja a lap.A vád 135 millió forintos korrupció. A bíróság ugyanakkor áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette Bige Lászlót. Az ügyészség rögtön az ítélet utána jelezte, hogy fellebbeznek és a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki ellene letöltendő börtönbüntetést.

A fellebbezés kérdésében a végső döntést majd a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni, ám a lap információi szerint az ezzel kapcsolatos indítványukat még nem nyújtották be az illetékes bírósághoz.

Címkék:
korrupció, bíróság, ítélet, bige, ügyészség,