Egy 7 éves Opellel jár az új magyar miniszter: súlyos milliókat fektetett ilyen állampapírokba

hvg.hu2023. augusztus 21. 15:20

Állampapírba fektette pénzét Bóka János, a kormány új európai uniós ügyekért felelős minisztere - írja a hvg.hu. Ez abból a záró vagyonnyilatkozatból derült ki, amely vasárnap került fel a kormány honlapjára. Ez alapján nem ő a kabinet legvagyonosabb tagja, egy hétéves Opel Astrával jár - írják.

Bóka Jánosnak a vagyonnyilatkozata szerint egy 73 négyzetméteres budapesti lakása van a IX. kerületben, amelyhez egy lomtároló és egy teremgarázs-beálló tartozik. Az ingatlannak háromnegyed részben tulajdonosa. Ezenkívül felerészben övé még egy 49 négyzetméteres szegedi lakás és a hozzá tartozó garázs. Az autója egy Opel Astra K Sports Tourer, amelyet 2016 óta használ - írja a lap.

A kormány új európai uniós ügyekért felelős miniszterének műtárgyai, nagyobb értékű ingóságai nincsenek, de figyelemreméltó az állampapír portfóliója: 20 millió forintot tart egyéves Magyar Állampapírban, 11 ezer eurót (4 millió forintot) pedig Euró Magyar Állampapírban. Ezenfelül további 13,5 millió forintot tart a bankban, tartozásai nincsenek.

Címkék:
állampapír, magyarország, gazdaság, magyar, vagyon, miniszter,