Mikor szedi már össze magát a forint? Még ennél kínosabb is lehet a helyzet hamarosan

Pénzcentrum/Portfolio2023. augusztus 3. 08:46

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.  Az eurót reggel hét órakor 388,75 forinton jegyezték, kissé magasabban az előző este hat órai 388,04 forintnál. A dollár jegyzése 355,85 forintra emelkedett 354,74 forintról, a svájci franké pedig 405,01 forintra 404,01-ről. Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 2,7 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésnél az euróval, 4,6 százalékkal erősebben a dollárral és 0,3 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az euró aktuális árfolyama 7 óra után már erősen közelített a 389-es szinthez, cikkünk megjelenésekor sem történt sok javulás. De miért ilyen siralmas a forintárfolyam? Mi jöhet még ezután? Lesz ez még így se?

A Portfoliónak nyilatkozó szakértők szerint a forintgyengülés több tényező együttes következménye, de az utóbbi hónap negatív, vagy elmaradó pozitív hírei sem tettek jót a magyar valutának. Ami a forintárfolyammal az elmúlt időszakban történt, a jövőre nézve sem biztató. A szakértők kiemelték, hogy a forint több mint négy százalékot gyengült július folyamán az euróval szemben, és áttörte az eddig ellenállásnak számító 200 napos mozgóátlagot is. A forint rövid távon még akár 390 fölé is gyengülhet, de a kamatkülönbözet még mindig jelentős, ami azért a nagyobb leértékelődést megakadályozhatja.


  
   

Címkék:
árfolyam, euró, forint, gazdaság, portfolio, forintgyengülés, szakértők, forintárfolyam, forint gyengülés,