Váratlant lépett Soros György: mi lesz a több ezer milliárdos vagyonával?

Pénzcentrum2023. június 12. 09:13

Fiára bízza pénzügyi birodalmának irányítását Soros György. A 92 éves, magyar származású filantróp vagyonát 25 milliárd dollárra becsülik, ami több mint 8 ezer milliárd forint.

Fiára ruházza át pénzügyi birodalmának irányítását Soros György, aki így teljesen a háttérbe vonul - írja a Telex a milliárdos Wall Street Journalnak adott interjúra hivatkozva. Bár a most 92 éves, magyar származású milliárdos korábban arról beszélt, nem szeretné gyermekei számára adni, a Nyílt Társadalom Alapítvány irányítását, azonban most úgy tűnik meggondolta magát, és mégis a 37 éves Alexander Sorosra bízza az alapítványt, és a 25 milliárd dolláros (több mint 8 ezer milliárd forintos) vagyona feletti döntéseket.

Soros György azt mondta: fia kiérdemelte ezt. Egyébként a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatótanácsa már decemberben Alexander Sorost választotta elnökévé. Az alapítvány évente mintegy 1,5 milliárd dollárt (kb. 513 milliárd forint) irányít olyan szervezeteknek, amelyek például az emberi jogokat támogatják világszerte, és segítik a demokráciák kiépítését.

Címlapkép: Olivier Hoslet, MTI/MTVA

Címkék:
öröklés, milliárdos, gazdaság, alapítvány, soros, soros alapítvány,