10 botrányos Berlusconi-idézet: "Én vagyok a politika Jézus Krisztusa"

Pénzcentrum2023. június 12. 15:14

Ma érkezett a hír, hogy elhunyt a volt olasz miniszterelnök, médiamágnás és üzletember Silvio Berlusconi. A hírhedt politikus élete nem volt mentes a botrányoktól, és gyakran botránkoztatta meg a nyilvánosságot nyilatkozataival is. 10 kedélyborzoló idézetet gyűjtöttünk össze Berlusconitól.

Olaszország leghosszabb ideig regnált miniszterelnöke, Silvio Berlusconi a 86 éves korában hunyt el. Poltikai bukása után botrányok, és tárgyalások sorozata zajlott a nyilvánosság előtt, börtönbe azonban sosem került. Sőt nemrég ismét megpróbált indulni a választásokon. A Pénzcentrum által gyűjtött idézetekből kirajzolódik, hogyan gondolkodott magáról, az olaszokról és a világról. 

Tudátaban kell lennünk civillizációnk felsőbbrendűségének.

Ez az oroszlán sorsa télen: a milliárdjai, az összes tévécsatornája sem tudja megmenteni a vén kéjencre zúduló gúnytól, ereje láthatóan elhagyja

- mondta az öregedésről.

Tegyetek úgy, mint én, és keressetek több pénzt

- tanácsolta az olaszoknak, hogyan meneküljenek meg a szegénységtől.

Küzdenünk kell az adóelkerülés ellen, ugyanakkor meg kell védenünk az adóelkerülők, vagy hibákat vétő cégek jogait is.

Nem tudunk akkora erőt mozgosítani, hogy elkerüljük a [nemi erőszak] kockázatát. Rengeteg katonára lenne szükségünk, az olasz nők annyira gyönyörűek.

A politika Jézus Krisztusa, Napóleon utódja

Én vagyok a politika Jézus Krisztusa. Türelmes áldozat vagyok, feláldozom magam mindenkiért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindig győzök, győzelemre vagyok kárhoztatva.

Csak Napóleon ért el többet, mint amit én. De én határozottan magasabb vagyok.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy én vagyok a legdemokratikusabb ember, aki valaha is miniszterelnök lett Olaszországban.

Churchill megszabadított minket a náciktól, Silvio Berlusconi pedig megszabadít minket a kommunistáktól.

Továbbra is törpének neveznek, pedig magasabb vagyok, mint Sárközy és Putyin.

Az idézetek forrása

Címkék:
pénz, politikus, olasz, elhunyt, miniszterelnök, politika, politikai hírek,