Újra eladták a legendás Korda-villát: vajon mi lesz a sorsa a házaspár egykori otthonának?

Pénzcentrum2023. június 7. 09:38

Ismét eladták a legendás II. kerületi Korda-villát. Az új tulajdonos egy orosz milliárdos, aki csillagászati összegért juthatott hozzá az ingatlanhoz.

Másfél év után sikerült eladni Korda György és Balázs Klári II. kerületi villáját. A Blikk szerint az ingatlant egy Magyarországon élő orosz milliárdos cége vette meg. A tulajdoni lap szerint az 1500 négyzetméteres, 22 szobás ingatlan és a hozzá tartozó telek a Gorod Pro Kft.-é. Az Opten cégadatbázisa szerint a cég ügyvezetője Timur Rahimkulov.

Ő 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb volt az országban: vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülték, ám a G7 néhány éve azt írta, az orosz–magyar kettős állampolgárságú üzletember és testvére lehetnek valójában a leggazdagabbok, a család több orosz nagyvállalatban is részesedéssel bír.

Korda György a lapnak megerősítette, a villát eladták, egy igazán rendes tulajdonossal sikerült megegyezniük. Az árat nem árulta el, de Balogh László ingatlanszakértő nagyjából egymilliárd forintra becsülte az értékét, úgy vélte, jó befektetés volt. Korábban a Pénzcentrumon is írtunk a többször meghirdetett luxusvilláról. Előző év decemberében még 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért árulták egy hirdetés szerint.

Forrás: Booking.com

Címkék:
ingatlan, milliárdos, gazdaság, luxusvilla, ingatlan ár, ingatlan adásvétel, korda györgy, balázs klári,