Megvan, honnan szerez gázt a következő fűtési szezonra Magyarország: meglepő bejelentést tett Orbán Viktor

Pénzcentrum2023. május 22. 23:32

A magyar miniszterelnök Katarba utazott, ahol egyebek mellett energatikai, infrastrukturális és mezőgazdasági együttműködést is kötött az arab ország vezetőjével.

A miniszterelnök vasárnap utazott Dohába, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon. Orbán Viktor hétfői Facebook-videójában arról beszélt, hosszú, kimerítő és eredményes tárgyalást folytatott az ország vezetőjével, a katari emírrel. A miniszterelnöki delegáció tagja volt Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is. 

A miniszterelnök tájékoztatása szerint megállapodás született az energetikai együttműködésről. Ennek jegyében Magyarország is vásárol majd gázt az arab országtól. "Az elmúlt éveben megtanulhattuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára. A hiányzó orosz gáz tekintélyes részét az innen érkező LNG-gázzal pótólta az európai gazdaság" - hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette: infrastrukturális, reptéri, kommunikációs, ipari és mezőgazdasági téren is kötöttek megállapodásokat Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírrel.

 

Címkék:
gáz, gazdaság, földgáz, olaj, energetika, olajipar,