Építőipar: idén előny lehet a saját zsalupark (x)

PR2023. május 8. 05:00

Szolgáltatás-exportra is készül a műanyag zsaluhéjak piacvezető gyártója, a Meva új környezetbarát regionális központjából.

Budapest agglomerációjában az év végére tervezi működésének megkezdését a 3 milliárd forintos beruházásban megépülő, 25 000 négyzetméteres, regionális szolgáltató-központként is funkcionáló új Meva telephely. A tervek szerint a csúcstechnológiával felszerelt új környezetbarát regionális központnak magyar piac kiszolgálása mellett a környező országokból érkező eszközök karbantartása is ad majd feladatot.

Nagyjából a nyolcszorosára nő a Meva döntően az innovatív műanyag zsaluhéjjal szerelt rendszerek használóinak kínált szolgáltatási kapacitása a 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magába foglaló csarnoknak és a 20 000 négyzetméteres tárolóterületnek köszönhetően.

Átrendeződő piacok: versenyelőnyt jelent a saját zsalupark

Az állami beruházások és a tervezett lakásépítések csökkenésének hatása a csökkenő betonhasználat, ami mind a zsalubérlés, mind pedig a zsaluértékesítési volumen csökkenését vetítheti előre. Mindezzel párhuzamosan újra érzékelhető az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélkül történő visszatartása okán kialakuló „körbetartozás”.

Ezzel szemben növekedett a kivitelezők saját zsalukészleteinek mennyisége, ami most a korszerű eszközökbe az elmúlt években beruházók számára, az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet. „Még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.” – mondta el Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

A csökkenő zsalueladással és -bérléssel szemben éppen ezért a karbantartási szolgáltatás rendelésállományának növekedése várható. És nem csupán a Meva saját, műanyag héjakkal szerelt zsaluzatainak látszóbeton felületekre történő előkészítése, de nő az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene tekintetében is.

20 éves innováció ma kínál valódi versenyelőnyt

A több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság határozza meg.” A szakember szerint a MEVA találmányként több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj a legjobb példa erre. A máig egyedülálló megoldás és általa kínált előnyök a mai gazdasági helyzetben mutatkoznak meg igazán. A gyakorlatilag számtalanszor újrahasznosítható környezetbarát műanyag zsaluhéj, mint saját építési eszköz, ma a jól tervezhető költségek miatt akár versenyelőnyt is jelenthet a korszerű eszközparkba az elmúlt években beruházott kivitelezők számára. A vállalati szemlélet másik jó példája a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.

(x)

Címkék:
építőipar, innováció,