Keleti nyitás: újabb kínai bank jelent meg Magyarországon

Pénzcentrum2023. április 20. 09:16

Fióktelepet nyitott Magyarországon a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB), amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete – írja a 24.hu

Fióktelepet nyitott Magyarországon a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB). Szerdán az ünnepélyes megnyitón a Pesti Vigadóban Tien Kuo-li, a CCB elnöke arról beszélt, hogy a pénzintézet hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez. Ismertette, hogy 2010-hez képest már másfélszer több, mintegy 18 ezer kínai állampolgár él békében Magyarországon, ami a bizalom megerősítésének jele.

Kína a teljes magyar külkereskedelem több mint 4 százalékát adja, az ország 9. legfontosabb kereskedelmi partnere, Európán kívül pedig a legnagyobb. Tavaly a 10. helyen volt Kína a legnagyobb külföldi befektetők között. Már 144 milliárd forintnyi beruházás valósult meg az országban, amit kínai vállalatok valósítottak meg magyar állami támogatással – hangsúlyozta az eseményen Nagy Márton.

Címkék:
bank, pénzintézet, kínai, magyar, nyitás, kína, keleti,