Máris belenyúlt a kormány a költségvetésbe: milliárdos átcsoporításokról döntöttek

Pénzcentrum2023. április 12. 08:46

Ötmilliárd forintot csoportosítanak át a költségvetés újabb átírásával. A pénzekből kiemelt rendezvényekre és szúnoggyérítésre is költhetnek - szúrta ki a HVG.

A kormány ismét belenyúlt a korábban rendeletben módosított, de március végén törvényben is elfogadott idei költségvetésbe.

A Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozó gyermek, ifjúsági és családpolitikai programok keretéből 5,1 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány. A kedvezményezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely „kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítására” használhatja a pénzt. A kedd este megjelent kormányhatározatból nem derül ki, hogy milyen kiemelt rendezvények miatt kellett megemelni a frissen elfogadott költségvetési törvény szerint 60 milliárd forintos keretet. (Logikus volna arra gondolni, hogy a pápalátogatásról lehet szó, de a határozatból nem derültek ki ilyen részletek - jegyezte meg a lap.) Szúnyogirtásra is adott pénzt a kormány. A pénzügyminiszternek idén e célból 1,8 milliárd forint „többletforrás rendelkezésre állásáról” kell gondoskodnia. Hogy ezt honnan vegye, az nem szerepel a határozatban.

Címkék:
kormány, forint, költségvetés, milliárd, rendezvények,