Teljesen elkaszálták a budapesti szuperberuházást: ezt rengeteg utas fogja bánni

Pénzcentrum2023. január 17. 19:10

Nem lesz szuperpályaudvar a Nyugati Pályaudvar – a kormány ugyanis lelőtte a projektet. Az éritnett önkormányzatok az eredeti terveknél így csak egy jóval szolidabb rendezésben gondolkodhatnak.

Nem lesz szuperpályaudvar a Nyugati Pályaudvar – a kormány ugyanis lelőtte a projektet. Az ügy érdekessége, hogy arra egyébként már elnyertünk 1,1 milliárd EU-s támogatást, de azt inkább visszafizetjük. Az egyébként a mai napon derült ki, hogy a Magyar Közlönyből, hogy milyen projektekkel megy neki a kormány az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) második pályázatának. Innen került ki a Nyugati felújításának még átfogóbb, „szuperpályaudvarrá” alakítása, amit összekötöttek volna a Déli Pályaudvarral.

A hírről Soproni Tamás, Terézváros polgármestere is posztolt a Facebookon. Itt azt írja, a „kormány Budapest és Pest megye számára legfontosabb projektje volt a Nyugati pályaudvar és környékének átalakítása, amelyben helyi önkormányzatként is kivettük a részünket”. A tervek szerinti léptekben tehát felújítás egyelőre biztosan nem lesz, Soproni Tamás azt írta, hogy a Fővárosi Önkormányzattal közösen legalább a pályaudvar környékének rendezéséért – a Puczi Béla tér zöldítéséért, az aluljáró átalakításáért, a felszíni gyalogos közlekedés javítását célozzák meg.

Címkék:
vasút, pályaudvar, vasútfelújítás, nyugati pályaudvar felújítás,