Sorra újranyitnak ezek a posták a nagy bezárási hullám után: itt örülhet ennek rengeteg magyar

Pénzcentrum/MTI2022. december 21. 10:21

Több vidéki város, illetve budapesti kerület is jelezte, hogy önkormányzati segítséggel több, korábban bezárt posta is újra fog nyitni.

Legelőször Kaposvárról jelent meg, hogy a Magyar Posta Zrt. másfél évre vállalta a Kaposfüred és Toponár városrészben lévő hivatalok működtetését, ennek költségéhez az önkormányzat 32 millió forinttal járul hozzá. Kaposvár vezetője utalt arra, a Magyar Posta októberben jelezte, hogy ideiglenesen szünetelteti több mint 300 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentéséért. Kaposvár azután kezdeményezett tárgyalást a céggel, hogy kiderült, a toponáriaknak és a kaposfüredieknek hat kilométerre van a legközelebbi postahivatal

Hasonló menetrend várható Pécsett is, ugyanis rövidesen ott is három, korábban bezárt postahivatal nyit újra a városi helyhatóság kezdeményezésére és anyagi támogatásával a baranyai megyeszékhelyen. Ők arról tájékoztattak, hogy a a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal újranyitását és másfél éven át tartó üzemeltetését a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában, összesen 81 millió forintos városi támogatás mellett valósítják meg a jövőben.

Emlékeztettek arra, hogy az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt - közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért. Az önkormányzat vezetése ezt követően kezdett egyeztetést a társasággal. A pécsi városvezetés egy további postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének feltételeit segítene megteremteni, de erről még nem állapodott meg az önkormányzat a Magyar Postával – írták közleményükben.

Ezzel pedig nem értek véget a postafiók újranyitások, ugyanis januárban újranyithat Budapesten a Kelemen László utcai és Török utcai posta - közölte a II. kerületi önkormányzat. Közleményük szerint miután ősszel a nyolc II. kerületi postából mindössze kettő maradt nyitva, a hivatal tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Postával, hogy több postát újranyithassanak. Hozzátették: az önkormányzat elsőkörös ajánlatában a Török utcai és a Kelemen László utcai posta rezsijének átvállalása és a bérleti díjak elengedése szerepelt. Mivel ez a két posta üzemelt önkormányzati ingatlanban, e helyiségek esetében volt lehetőségük nagyobb szerepet vállalni

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az újranyitás feltételeiről azt írták, hogy a Török utcai postánál az eddig bérelt ingatlant ingyen a Magyar Posta tulajdonába adja a kerület, azzal a feltétellel, hogy az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel. A Kelemen László utcai postánál pedig a szolgáltatás igénybevételéért díjat fizet a II. kerület, csaknem 29 millió forintot plusz áfát 18 hónapra, ha a Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy ellátja a jogszabály szerinti feladatát ezen a két helyen. Az újranyitó posták mellett a kerület több pontján postapontokat helyez üzembe a Magyar Posta - jelezte a kerület. A posták újranyitása 2023 januárjában várható.

Címkék:
posta, magyar posta, bezárás, rezsiszámla, energiaválság, rezsiemelés, energiakrízis, bezárások,