Mégis bukhatjuk a megállapodást az EU-val? Ezért csúszik most az uniós döntés

Népszava2022. december 15. 08:32

A hét elején sikerült megállapodni az Európai Uniónak és Magyarországnak a helyreállítási tervről, valamint arról, mekkora összeget kaphat Magyarország és milyen feltételek melett az EU-tól, azonban még mindig nem véglegesítették írásban ezeket a döntéseket – írja a Népszava.

Az európai uniós tagállamok elhalasztották a hét elején nyélbe ütött politikai megállapodás véglegesítését a a lap értesülés szerint. Eredetileg tegnap tervezték a négy nagy ügy elfogadását írásban, tehát vita nélkül, azonban a lap információi szerint a véglegesítés új határideje csütörtök lehet.

Ezek tartalmazzák többek között a magyar helyreállítási terv elfogadását, a jogállamisági eljárásban befagyasztott magyar támogatásokat az Ukrajnának szánt közös hitelfelvételt és a globális minimumadót. Ezekről az uniós nagykövetek hétfőn egyeztek meg, azonban úgy tűnik, az írásbeli véglegesítés még várat magára. Értesülések szerint erre tegnap azért nem került sor, mert a lengyel kormánynak fenntartásai voltak at adómegállapodással kapcsolatban.

 

Címkék:
unió, támogatás, magyarország, európai unió, eu, magyar, globális, megegyezés, jogállamiság,