Kivonul Romániából az egyik legnagyobb magyar cég: ezzel indokolták a lépést

MTI2022. október 21. 13:33

A Richter Gedeon Nyrt. eladja a romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát – jelentette be a gyógyszeripari vállalat pénteken.

A Richter és a Dr. Max BDC, s.r.o. bejelentették, hogy a Richter romániai leányvállalata, az Armedica Trading S.R.L., amelyben a Richter közvetett tulajdonrészesedéssel bír, részvény adásvételi szerződést írt alá, a Mediplus Exim S.R.L. vállalattal, az A&D Pharma leányvállalatával, (mindkét vállalat a Dr.Max Csoport tagvállalata) a Richter Csoport romániai nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet lebonyolító üzleti érdekeltségeinek, a Pharmafarm S.A., illetve Gedeon Richter Farmacia S.A. vállalatok adásvételéről.

A vételár kiegyenlítése a román versenyhatóság döntésének függvényében a tranzakció zárásakor esedékes - írták.Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a közleményben kiemelte: azzal, hogy a Richter nem fő tevékenységi körébe tartozó üzletrészektől megválik, lehetővé válik, hogy azokra a tevékenységekre fókuszáljanak, amelyek kiemelten fontosak a vállalatnak. A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, Latin-Amerikában, valamint Auszráliában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki.

Kíváncsi vagy a Richter részvények árfolyamára? KATT!

A 2021 végén a 4,4 milliárd euró tőzsdei értékű vállalat ugyanebben az évben mintegy 1,8 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el. A cég termékpalettája számos fontos terápiás területet - nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri - ölel fel. A Dr. Max Csoport árbevétele meghaladja a 3 milliárd eurót, 2300 gyógyszertárat működtet 16 ezer alkalmazottjával és mintegy 8 millió csehországi, szlovákiai, lengyelországi, szerbiai, romániai és olaszországi vásárlót szolgál ki.

Címkék:
cég, gyógyszer, euró, románia, vállalat, milliárd, richter, gyógyszeripar, gyógyszergyártás,