Itt van az Európai Unió válasza az energiaválságra: Brüsszel bekeményít

HelloVidék2022. október 20. 08:15

A Régiók Európai Bizottság egy globális rendszer létrehozását javasolja a városok és régiók szén-dioxid-kibocsátás-csökkentéseit illető törekvéseinek összegyűjtésére és nyomon követésére - írja a HelloVidék.

Az energiaválság nem áshatja alá az Európai Unió globális éghajlat-politikai ambícióit, hangzott el Brüsszelben a Régiók és Városok Európai Hetén, amit kevesebb mint egy hónappal az Egyesült Nemzetek Éghajlatváltozási Konferenciája (UNFCCC - COP27) előtt rendeztek.

Itt a Régiók Európai Bizottsága (CoR) megismételte felhívását, miszerint a szubnacionális szintű önkormányzatoknak (azaz a régióknak, megyéknek, kerületeknek, városoknak és településeknek) nagyobb szerepet kell vállalniuk a globális klímatárgyalásokban, és további felhatalmazást kaphatnának a párizsi megállapodás végrehajtására. Mint ismert, utóbbi az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésével, a globális felmelegedéshez történő alkalmazkodással, valamint annak pénzügyi következményeivel foglalkozik a 2020-as évtől.

A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvashatod el. KATT!

Címkék:
unió, európa, európai unió, globális, széndioxid, globális felmelegedés, hello vidék, energiaválság,