Új háborús veszélyhelyzeti szabályok jöhetnek Magyarországon: itt a javaslat, mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2022. szeptember 28. 09:02

Bármennyiszer meg lehet hosszabbítani a háború miatt kihirdetett veszélyhelyzetet, legfeljebb 180 napra - áll abban a törvénymódosításban, amit kedden este nyújtottak be.

Legfeljebb 180 nappal lehet meghosszabbítani a veszélyhelyzetet Magyarországon november 1-től - derül ki abból a törvénymódosításból, amit kedden este Kocsis Máté nyújtott be.

MInt a módosító írja: "a Kormány 2022. november 1-jei hatállyal a veszélyhelyzet 30 napon túli meghosszabbítására az Országgyűlés felhatalmazását alkalmanként legfeljebb 180 napra kérheti, azzal, hogy a felhatalmazás többször megadható."

Ha elfogadják, akkor az új szabályozás lehetővé teszi, hogy az Országgyűlés folyamatosan, legfeljebb 180 napokkal meghosszabítsa a veszélyhelyzetet "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében."

Címkék:
magyarország, parlament, szabályozás, országgyűlés, törvénymódosítás, veszélyhelyzet, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,