Eltűntek az oroszok a magyar lakáspiacról: ez áll a dolog hátterében

Pénzcentrum2022. szeptember 23. 13:28

Az oroszokra kiszabott uniós szankciók, amelyeket a magyar kormány is megszavazott, az ingatlantranzakciókat is ellehetetlenítik, nagyon korlátozottan kapnak csak közigazgatási engedélyt az ingatlanvásárláshoz, így nem tudják magánszemélyként ingatlanba fektetni a pénzüket. A vásárlást megkísérlők egyharmada sem jut el az engedély megszerzéséig – írja a vg.hu.

Anyagilag is beszűkült a mozgásterük, financiális gondokkal küzdenek az orosz érdeklődők, hiszen a bankszámláikat befagyasztották, és nincs lehetőségük új számlát sem nyitni. Így egyáltalán nem, vagy csak nehezen jutnak hozzá a megtakarításaikhoz. Akinek Magyarországon van ingatlanbefektetése, az is inkább eladni vagy hasznosítani próbálja.

Vegyes képet mutat az oroszok által keresett ingatlanok köre. Aki tud vásárolni, mert kap rá engedélyt, és a finanszírozással sincsen gondja, az saját használatra főként a luxuskategória kínálatából választ, a kevésbé jómódúak pedig a középkategória lakásait keresik. Befektetés gyanánt inkább a belvárosi, körúton belüli, kétszobás, jó állapotú ingatlanok a keresettek a körükben a lap beszámolója szerint.

Címkék:
ingatlan, ingatlan bérbeadás, oroszország, ingatlanpiac, orosz, ingatlan piac, ingatlanok, befektetők,