Elhúzódó háborútól tart Orbán Viktor: az ország védelmére kell készülni, több katonára van szükség

Pénzcentrum2022. szeptember 22. 09:44

Oroszország és Ukrajna háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta a Magyar Nemzet cikke szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban. A kormányfő szerint a háború jövőre is folytatódni fog, ezért több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

Oroszország és Ukrajna háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta Orbán Viktor, és kiemelte annak jelentőségét, hogy az Európai Unió a szankciókat vonja vissza legkésőbb az év végéig.

A kormányfő többek között arról beszélt, ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is. Kiemelte, hogy ezért a katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük - ezért hozták létre honvédelmi alapot.

Beszéde végén a miniszterelnök leszögezte: Magyarország energiaellátása biztosított. Lesz elegendő földgáz, van villamosenergia és van kőolaj is.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

Címkék:
Orbán, európa, európai unió, infláció, szankció, miniszterelnök, orbán viktor, háború, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, szankciók,