Szijjártó Péter: megegyeztünk az oroszokkal, ennyi gázt vásárolt Magyarország

Pénzcentrum2022. augusztus 31. 18:15

Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszútávú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook oldalán jelentette be ma, hogy szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszútávú szerződésben rögzítetteken felül naponta legfeljebb 5,8 millió köbméterrel több földgázt fog Magyarországra szállítani Szerbián keresztül.

A Facebook poszt szerint a nyár utolsó hónapjában a hosszútábú szerződésen felül a plusz gázszállítás napi maximális értéke 2,6 millió köbméter volt, amit most 5,8 millióra emeltek.

Loading...

A külügyminiszter kiemelte, hogy a fentiekről szóló szerződést aláírták az orosz gázipari vállalattal, azonban a plusz mennyiség szállítása technikai és technológiai kérdésektől is függ. Ennek ellenére Szijjártó szerint lesz elegendő földgáz hazánkban.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fotó: Darko Bandic, MTI/MTVA 

Címkék:
gáz, facebook, szerződés, millió, földgáz, orosz, szijjártó, külügyminiszter, gazprom, hosszútávú,