Krízist hozhat az idősgondozásban a rezsiemelés: intézmények zárhatnak be az emelkedő költségek miatt

Pénzcentrum/InfoRádió2022. augusztus 3. 16:57

Őszre ellehetetleníthetik a szociális ellátást az emelkedő rezsi- és üzemanyagár-költségek, intézmények zárhatnak be – figyelmeztet Meleg Sándor, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke. A szakember az InfoRádiónak nyilatkozva emlékeztetett: a szociális intézmények, magától értetődően alapvetően nem magánszemélyek, hanem közületi felhasználóknak minősülnek, ami azt jelenti, hogy minden létező intézményt, ami szociális ellátást biztosít ma Magyarországon, érinti mind a villanyáram-, mind a gázár emelkedése, illetve a szombati naptól érvényes üzemanyagárstop szűkülése.

A Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke szerint – a területen dolgozók, fenntartók és intézményvezetők beszámolói alapján – ez már az őszi időszakban olyan jelentős költségnövekedést fog eredményezni az intézményeknél, szolgáltatóknál, ami rövid távon veszélyeztetheti a gazdasági stabilitásukat és a működésüket. Magyarán a villany és a fűtés kifizetése, illetve az autók megtankolása is veszélybe kerül.

Címkék:
fűtés, rezsi, villany, rezsicsökkentés, gazdaság, szociális dolgozók, szociális ellátás, szociális szféra, szociális ellátórendszer, benzinárstop, rezsiemelés,