Ursula von der Leyen: csak a közös fellépés védheti meg a magyarokat az energiaválságtól

Pénzcentrum2022. július 28. 16:16

Fel kell készülnünk az orosz gázszállítások további vagy akár teljes megszakítására, mondta a Portfolionak adott interjújában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A Politikus szerint az oroszok fegyverként használják az energiát, a válság pedig európai léptékű választ érdemel.

Oroszország fegyverként használja az energiát. Eddig tizenkét tagállamot részben vagy teljesen elvágtak az orosz gáztól. E megbízhatatlanság miatt fel kell készülnünk az orosz gázszállítások további vagy akár teljes megszakítására - mondta a Portfolionak adott interjújában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A politikus arról beszélt, üdvözli, hogy az EU rekordidő alatt megállapodott egy ambiciózus közös gázmegtakarítási tervről.

Ez egy döntő lépés ahhoz, hogy szembenézzünk azzal a putyini fenyegetéssel, hogy a gázszállítások teljesen leállhatnak

- tette hozzá. Mint az elnök kifejtette: ha az egyik uniós országban következne be ellátási zavar, akkor az az uniós gazdaság egészére nézve is káros következménnyel járna. Ezért fontos az, hogy minden uniós ország csökkentse a keresletet, növelje a tárolást és kész legyen megosztani a gázt a rászoruló tagállamokkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez egy európai léptékű válság. Ezért európai léptékű választ érdemel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a magyar állampolgárokat

- hangsúlyozta.

Címkék:
gáz, európa, európai unió, európai bizottság, oroszország, földgáz, orosz, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,