Sosem látott pusztítás: már most brutálisak az aszálykárok Magyarországon

Pénzcentrum2022. július 27. 09:27

Már most 690 ezer hektárt érint az aszály, "borzasztó. Soha ilyen mértékű nem volt" - mondta Nagy István agrárminiszter. Hozzátette, az aszály bizonyos területeken teljesen lenullázta a termést, lehetetlenné tette az aratást. Az árstop kapcsán pedig azt mondta, fenntarthatatlan, hogy az emberek ugyanúgy akarnak fogyasztani, ahogy a háború előtt.

Már most brutálisak a hazai aszálykárok - mondta az InfoRádióban Nagy István agrárminiszter. Mint kifejtette, már most 690 ezer hektárt érint az aszály, "borzasztó. Soha ilyen mértékű nem volt."

Az elmúlt 10 éves aszálykár összességének is a duplája az idei érték, és az is újdonság, hogy az aszály bizonyos területeken teljesen lenullázta a termést, lehetetlenné tette az aratást.

Ilyen még sosem volt, a vízhiány eddig inkább terméscsökkenést eredményezett. De most térdig ér a kukorica, térdig ér a napraforgó. Most azokon a területeken semmi nem lesz

- mondta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az élelmiszerár-sapkákról azt mondta, ezek fontos intézkedések voltak, de az emberek egyelőre ugyanúgy akarnak fogyasztani, ahogy a háború előtt, ezt bizonyítja, hogy a kiskereskedelmi forgalom is növekedett, épp úgy, ahogy az üzemanyag-felhasználás is. A miniszter szerint azonban ez nem fenntartható, sokkal okosabban kellene fogyasztani, kevesebbet pazarolni, takarékoskodni, magyar élelmiszert fogyasztani.

Címkék:
gazdaság, kukorica, mezőgazdaság, búza, aszály, agrárminisztérium,