Ez eldőlt: nem katázhatnak többé a Wolt futárok

Pénzcentrum2022. július 26. 19:13

Vége a találgatásoknak, nem keresnek kiskapukat a kata-szigorításon a futárcégek. A Wolt jelezte, szeptembertől egyik futárjuk sem katázhat, de segítik majd őket az átállásban.

A katás adózási formában nem lesz lehetőség a továbbiakban a velünk való együttműködésre
–írta a Forbes.hu megkeresésére Tajta Ákos, a Wolt regionális ügyvezető igazgatója a kataszabályozás szigorításával, illetve azzal kapcsolatban, hogy a katás egyéni vállalkozóként nekik számlázó futárok miképp folytathatják náluk heteken belül a munkát. A lap megkeresésére a vezető elmondta, a katás adózási forma megváltoztatása két héttel ezelőtt váratlanul érte őket, a határidők rövidsége miatt pedig korlátozottá vált, hogy milyen lehetséges megoldásokat kínálhatnak a velük együttműködő futár partnereik számára szeptember elsejétől.

Miután alaposan, szakemberekkel megvizsgálták a helyzetet, arra jutottak, hogy ebben az adózási formában nem lesz lehetőségük a futároknak arra, hogy velük dolgozzanak. Korábban felröppentek olyan hírek, hogy a futárcégek keresik a kiskapukat. Tajta Ákos elmondta, hogy futár partnereik közül a legtöbbjüknek várhatóan az általányadózásra kell majd áttérnie, ami már csak abban is eltér a kata adózási formától, hogy több adminisztrációt igényel. A cég igyekszik minden segítséget megadni partnereinek a zökkenőmentes átálláshoz, és várják majd a visszajelzéseket is.

Címkék:
kata, adó, futár, wolt, futárcégek, adózás rendje,