Meglépték az oroszok: újra érkezik gáz ezen a vezetéken

Pénzcentrum2022. július 20. 09:01

Javítani kellett egy turbinát, visszaállhat a normális mennyiség Európába hozatala. Csütörtökön a szokott rendben indulhat újra az Északi Áramlat gázvezeték Oroszországban.

Csütörtökön a szokott rendben indulhat újra az Északi Áramlat gázvezeték Oroszországban - közölte a Reutersszel több forrás is. A vezetéken egy turbinát kellett megjavítani, ehhez pedig Kanadába szállították, de ez a tervek szerint még ma megérkezik.

Az Északi Áramlat, Európa egyik legfontosabb gázszálító vezetéke még júniusban csökkenntette jelentősen a gázmennyiséget: a szokásos 110 millió napi köbméterről a hónap végére a harmadát, 33 millió köbmétert szállított naponta. Ez komoly riadalmat okozott a kontintensen, a gáztározók töltöttsége ugyanis messze van a kívánatostól, és az energiaválságban mindenki a megoldásokat keresi már most is, hogy elég gáz legyen a hamarosan beköszöntő fűtési szezonra.

Az európai energiaválság okairól, a hazánkra is gyakorolt hatásairól a Pénzcentrum is írt, a cikket itt tudod elolvasni:

Címkék:
gáz, európa, gázvezeték, gázfogyasztás, oroszország, földgáz, energiaválság, rezsiemelés,