Megszólaltak a taxisok: az áfatörvény módosítása nélkül nincsenek kisegítve a KATA-szabályokkal

Pénzcentrum2022. július 12. 14:01

Nincsenek kisegítve az áfatörvény módosítása nélkül a taxisok sem mondta el Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke a Telexnek.

Bár úgy tűnik, hogy kivételt képeznek a katatörvények alól a taxisok, ám koránt sem örülhetnek ennek. Ugyanis, ahogyan Metál Zoltán is elmondta az áfatörvény módosítása nélkül ők sincsenek kisegítve, hiszen továbbra is csak évi 12 millió forintos bevételig adózhatnak kedvezményesen.

Akinek ugyanis ennél nagyobb bevétele lesz, annak be kell fizetnie a 27 százalékos áfát. Ezzel pedig semmivel sem lesznek könnyebb helyzetben, mint eddig. Éppen ezért a taxisok szakmai érdekképviselete 24 órán belül korrekciót kér a kormánytól: azt szeretnék, hogy az áfahatár ki legyen tolva legalább 14-15 millió forintra.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt hétfő délelőtt nyújtották be azt a javaslatot, amely alapján 18 millió forintra emelnék a katás bevételi értékhatárt, illetve – ami a legfontosabb talán --, hogy a katásoknak a javaslat szerint csak magánszemélyektől származhat bevétele.

Címkék:
kata, áfa, adó, millió, adótörvény, törvényjavaslat, taxisok, áfatörvény,