Folytatódik az Elf Bar, Heets botrány Magyarországon: durva razziákat tartanak

MTI2022. július 6. 17:31

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az egyik helyszínen tetten ért három orgazdát letartóztatták.

Közleményük szerint a NAV nyomozói a fővárosban több helyszínen tartottak kutatást, a három férfit - aki nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettát szállított és pakolt le éppen - egy garázsban érték tetten.Az orgazdákhoz köthető gépjárművekből, lakásokból, tárolókból és garázsokból - szolgálati kutya segítségével -

Az egyik férfi kábítószergyorstesztje pozitív eredményt mutatott kokainra, ezért vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást - írták.

A NAV a csempészárut, a telefonokat és a készpénzt lefoglalta, a dohánytermékek miatt jövedéki eljárás is indult. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány 155,5 millió forint. A nyomozók a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A bíróság mindhárom férfi letartóztatását elrendelte - közölte a NAV.

Címkék:
NAV, csempészet, kábítószer, raktár, elf bar,