Indul a razzia Magyarországon: ezeket az üzleteket ellenőrzik most a hatóságok

Pénzcentrum2022. július 4. 16:31

Kiderült, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 27. héten. A megszokottól eltérő hivatali munkaidőn kívül is elsősorban a NAV adatai szerint kockázatos vendéglátóegységek, ajándékboltok, piacokon, strandokon értékesítők számíthatnak ellenőrzésre

Balaton környéki ellenőrzések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal június 20-ától összehangoltan ellenőrzi a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. Ellenőrzésre – a megszokottól eltérő hivatali munkaidőn kívül is – elsősorban a NAV adatai szerint kockázatos vendéglátóegységek, ajándékboltok, piacokon, strandokon értékesítők számíthatnak - számol be az origo.hu.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át. Az igazgatóság munkatársai emellett június 15. és július 31. között a fagylaltozókat, cukrászdákat, kürtőskalács-árusokat ellenőrzik Budapesten. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

  • júliusban és augusztusban a megye strandjain, fürdőiben és a turisták által látogatott helyeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését;
  • szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat; az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. (A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.)

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai július 4. és 10. között

  • kedden Pécsett, a Lánc utcai boltokban,
  • szerdán Kozármislenyben, a vendéglátóhelyeken,
  • csütörtökön pedig Pécsett, a Szabadság utcai üzletekben ellenőriznek.

A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a Villányi Rozé Fesztivál árusai is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai július 5. és 7. között a fagylaltozókat és cukrászdákat ellenőrzik a megyében. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. július 5-én Hajdúszoboszlón ellenőrzik a kiskereskedőket és a vendéglátóhelyeket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a közterületeken, strandokon, fürdők területén értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 27. és július 31. között a strandokon és a turisztikailag frekventált helyeken ellenőrzik a vendéglátókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága július 4. és 8. között Salgótarjánban tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 20. és augusztus 31. között a megyei fürdőket és strandokat, illetve a területükön működő szolgáltatókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 4. és 8. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedéseket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • július 4. hétfő: Dunaföldvár
  • július 5. kedd: Bonyhád
  • július 6. szerda: Szekszárd
  • július 7. csütörtök: Tamási
  • július 8. péntek: Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 4. és 15. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és a strandokon a kereskedőket. A NAV adóellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a jövedéki kiskereskedők működését vizsgálják.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Címkék:
ellenőrzés, NAV, számla, adó, online, megye, július,