Vészjósló előrejelzés érkezett: nincs megállás, jöhet a 430-as euró?

Portfolio2022. június 22. 15:14

Jelentősen rontotta a forintárfolyamra vonatkozó prognózisát a Societé Generale (SocGen), a francia bank szerint az év végére 430 forint is lehet egy euró. 

Az utóbbi napokban érezhetően javult a hangulat a piacon, erősödött a kockázatvállalás, ez pedig a forint szempontjából is enyhülést hozott - írja a Portfolio. De így sem lehet erősnek mondani a forintot, legfeljebb egy kis levegőhöz jutott. A nagy kérdés most az lesz, folytatódik-e a gyengülő trend, ezt pedig a hazai monetáris politika és kormányzati lépések mellett a nemzetközi hangulat döntheti el.

Amennyiben újra felerősödik a kockázatkerülés, akkor annak hatása alól nehezen tudja kivonni magát a forint. Márpedig a Socgen elemzői szerint erre lehet számítani, hiszen rövidtávon rengeteg olyan veszély leselkedik a feltörekvő piaci devizákra, melyek ellensúlyozzák a magas kamatok kedvező hatásait.

A forint alulteljesítésére számítanak, egyik konkrét befektetési ajánlásuk a lengyel zloty-forint kereszt vétele. A jelenlegi 85 körüli szintről szerintük 94-ig felmehet a jegyzés, ami elég jelentős, tíz százalékos alulteljesítést jelentene a forint szempontjából.

Összességében a forint jelenleg a legkevésbé preferált deviza számunkra a régióban, arra számítunk, hogy az euróval szemben is gyengülni fog tovább

- olvasható a SocGen elemzésében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

Címkék:
euró, forint, előrejelzés, kamatok, forintárfolyam,