Erre készül a kormány Brüsszellel szemben: rengeteg pénz múlhat rajta

Pénzcentrum2022. június 17. 09:15

Régóta szükségünk lenne a koronavírus utáni helreállítási alapra, ezért a magyar kormány kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy ez megérkezzen végre - mondta Navracsics Tibor az Euronewsnak.

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter a csatornának adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az ő kinevezése lehet a garancia a sikeres tárgyalásokra.

Mivel Magyarország az utolsó olyan uniós tagállam, amelynek még nincs megállapodása az Európai Bizottsággal a nemzeti gazdaságélénkítési tervről, az a célunk, hogy minél jobban felgyorsítsuk a tárgyalásokat, hogy az év végéig aláírhassuk a megállapodást

- mondta Navracsics. Hozzátette azt is, hogy a színfalak mögötti egyeztetések eddig sikeresek voltak, ezért is bízik abban, hogy ez folytatódik és meglesz a megállapodás. Szerinte vannak olyan kitételek a kormány álláspontjában, amelyet Brüsszel is támogatni tud, így erre szeretnének ráerősíteni a tárgyalások során.

A közbeszerzés és a korrupcióval kapcsolatos kérdésekben is olyan dolgokat javasolunk, amelyekkel a bizottság szakértői egyet tudnak érteni. Remélem, hogy politikai szinten is megállapodásra jutunk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
támogatás, magyarország, európai unió, gazdaság, uniós támogatás, eu támogatás,