Varga Mihály: ettől az ágazattól szedne be még több pénzt a kormány

Pénzcentrum2022. május 19. 19:15

Az energiaágazat lehet az egyik, amelytől plusz pénzt szedhet be a kormány – erről meghallgatása után Varga Mihály beszélt az RTL Híradónak. A pénzügyminiszter szerint ugyanis ebben a szektorban az elmúlt időszakban extraprofit keletkezett.

Parlamenti meghallgatásán Varga Mihály arról is beszélt, hozzá kell nyúlni a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) szabályaihoz, mert nem csak azok élnek ezzel a lehetőséggel, akiknek eredetileg szánták - írja az rtl.hu.

Ma volt Varga Mihály régi-új pénzügyminiszter meghallgatása a Költségvetési Bizottságban. Már meghallgatása elején jelezte: szükség van az idei költségvetés korrekciójára, és beszélt a kata adónemről is. Konkrétumokat és részleteket nem mondott a miniszterjelölt az első meghallgatásán arra vonatkozóan, hogy hogyan éri el a költségvetési hiánycélt idén, viszont egy fontos szempontot említett kérdésre válaszolva: vannak olyan ágazatok, ahol most a különböző krízishelyzetek miatt extraprofit keletkezik, erre érdemes lehet - nemzetközi felvetésekkel összhangban - többletadót kivetni. 

A híradóban most elmondta: az energiaágazat lehet az egyik, amelytől plusz pénzt szedhet be a kormány.

Címkék:
kormány, energia, kata, gazdaság, varga mihály, ágazat,