Friss infók az állami napelemtámogatásról: ennyien már biztos kapnak ingyenpénzt

Pénzcentrum/Portfolio2022. április 7. 09:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium március 4-én megváltoztatta a lakossági EU-s napelem-támogatási pályázat feltételrendszerét, így lényegesen többen jogosultak a támogatásra. Az ITM szerint már több mint 40 ezer kérelem érkezett be, melyeknek feldolgozása most zajlik – írja a Portfolio.

Március 4-én nagyban változott a napelemes támogatási pályázatok feltételrendszere, amivel az új előírásoknak megfelelő összes pályázó megkaphatja a támogatást – tehát a korábbinál egy sokkal nagyobb csoport.Arról azonban eddig még nem érkezett hivatalos információ, országosan hányan nyertek támogatást.

Az ITM a lap kérdésére azt válaszolta, hogy óriási érdeklődés volt a pályázatra: több mint 40 ezer kérelem érkezett be, melyeknek a kiértékelése és a hiánypótlása most zajlik. Eddig 21 ezren kapták már meg a jogosultsági feltételek teljesítéséről szóló értesítést, ezek kiküldése folyamatos. Részletes tájékoztatást  a támogatott kérelmek megoszlásáról pesdig akkor tudnak adni, ha lezárult a kiértékelési folyamat. Ősszel lesz egy második támogatási forduló is, amikor a 201 milliárd forintos keretből fennmaradó összegre lehet  pályázni.

 

Címkék:
támogatás, napelem, eu, megújuló energia,