Az orosz egységek megkezdték a visszavonulást az ukránok szerint

Pénzcentrum2022. március 25. 10:25

Néhány orosz katonai egység megkezdte a visszavonulást egyes területekről, miután súlyos veszteségeket szenvedett - közölte az ukrán hadsereg pénteken kora reggel közzétett helyzetjelentésében.

Egyes orosz egységek az orosz határ mögé vonultak vissza, miután elvesztették személyzetük több mint felét - állította az ukrán vezérkar. Az ukrajnai orosz invázió második hónapjába lépve a két fél közötti frontvonalak "gyakorlatilag befagytak" - mondta Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadója.

A vezérkar szerint az orosz egységek folytatják Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv és Szumi nagyváros ostromát, és a jelek szerint az orosz csapatok új támadásra készülnek a Harkiv környéki Izjumban is. Moszkvának részben sikerül szárazföldi összeköttetést fenntartania az ukrán határon fekvő oroszországi Rosztov régió és az Oroszország által elcsatolt Krím-félsziget között - tették hozzá.

Az ukrán erőket Dnyipropetrovszk térségében is támadás érte az éjszaka folyamán. Oroszország két rakétatámadást hajtott végre egy katonai egység ellen Dnyipro városának külterületén - közölte egy helyi tisztségviselő a Facebook közösségi oldalon. Az információt nem lehetett független forrásból ellenőrizni.
    

Címkék:
oroszország, ukrán, orosz, orosz gazdaság, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,