Orosz-ukrán háború: súlyos élelmiszerválság fenyegeti ezeket országokat

MTI2022. március 21. 14:15

Súlyos élelmiszerválság várhat az arab országokra az ukrajnai háború nyomán - jelentette ki Bária Alamuddín tekintélyes libanoni újságírónő az Arabnews című szaúdi hírportálnak adott, hétfőn megjelent interjújában.

Alamuddín felhívta a figyelmet az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) a jelentésére is, amely az ukrajnai háború nyomán kialakuló élelmiszerválság egyik legnagyobb áldozatainak az arab országokat nevezi

A polgárháború sújtotta Jemen és Szíria lakosai jelentős mértékben támaszkodnak a WFP-re, amely a gabona-szállítmányok legnagyobb részét eddig Ukrajnából szerezte be - mondta, hozzátéve, hogy az így is súlyos gazdasági és pénzügyi válsággal küzdő Libanon a gabonája 80 százalékát ugyancsak Ukrajnából szerzi be.

Az éhség haragot szül

- fogalmazott Irakra kitérve, emlékeztetve arra, hogy az országban máris több tüntetést tartottak a növekvő élelmiszer- és üzemanyagárak miatt. Az elmúlt napokban a dráguló élelmiszerárak és a növekvő élelmiszerhiány miatt lázadások, tüntetések voltak Irak mellett Jemenben, Szudánban, Tunéziában is. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bária Alamuddín többszörösen díjazott külpolitikai újságíró-elemző, aki számos ország vezetőjével, köztük Indira Gandhival, Bill Clintonnal, Fidel Castróval és Margaret Thatcherrel is készített interjút, jelenleg pedig az al-Haját című, londoni székhelyű pánarab napilap nemzetközi szakértője.

Címkék:
oroszország, orosz, gabona, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,